Ιστορικό

Η Veta ΑΕΒΕ ιδρύθηκε το 1967.

Αρχικά η εταιρεία, με έδρα την Μεταμόρφωση Αττικής, λειτούργησε ως μία αμιγώς εμπορική επιχείρηση καλύπτοντας το κενό που υπήρχε στον χώρο των κατασκευών και την εμπορία σωλήνων και συναφών μεταλλικών εξαρτημάτων.

1976, εγκαθίσταται η πρώτη οξυγονοκοπή και ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της εταιρείας με την επεξεργασία λαμαρίνας και την παραγωγή μεταλλικών προϊόντων με βάση τις ανάγκες του πελάτη.

1984, οκτώ χρόνια αργότερα,η Veta ΑΕΒΕ δρώντας πρωτοποριακά ανταποκρίνεται επιτυχώς για ακόμα μια φορά στην έλλειψη που υπάρχει στην Ελληνική αγορά για κοπή μεγάλου μεγέθους λαμαρίνας καθώς παρέχει το μεγαλύτερο πριόνι διαστάσεων 1000Χ3000Χ6000mm.

1999, εγκαινιάζονται οι ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου στην Θεσσαλονίκη, σε συνολική έκταση 12.000 τ.μ. ως πρώτο μέρος ενός επενδυτικού προγράμματος με πρωταρχικό στόχο να ικανοποιείται άμεσα και ποιοτικά η αγορά της Βορείου Ελλάδος.

2000, οι εγκαταστάσεις της Μεταμόρφωσης μεταφέρονται σε νέες σύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην βιομηχανική περιοχή των Αχαρνών, σε συνολική έκταση 20.000 τ.μ. ενώ παράλληλα ξεκινά και η λειτουργία του πρώτου από τα 14 μηχανήματα Laser κοπής μεταλλικών φύλλων που διαθέτει σήμερα η εταιρεία.

2003, η παραγωγική διαδικασία της Veta ΑΕΒΕ πιστοποιείται με το διεθνές πρότυπο EN ISO 9001:2000 .

2007, η Veta εγκαθιστά τμήμα συγκόλλησης στις εγκαταστάσεις της.

2008, η Veta εγκαθιστά τμήμα ηλεκτροστατικής βαφής.

2009, η Veta επεκτείνει τις υπηρεσίες υπεργολαβίας της προσφέροντας ψηφιακή εκτύπωση και συσκευασία σε μια έκταση 1,500 τ.μ..

2010, συνεχίζοντας την αναβάθμιση των υπηρεσιών και των παραγωγικών δυνατοτήτων της, η Veta ΑΕΒΕ εγκαθιστά νέα περιφερειακά μηχανήματα καθώς και μία μονάδα ηλεκτροστατικής βαφής ενώ λειτουργεί η πρώτη, από τις 4 που έχει στη κατοχή της σήμερα, ρομποτική συγκολλητική μηχανή.

2011, ξεκινά η παραγωγή ταμειακών πάγκων, σήμερα οι ελληνικοί ταμειακοί πάγκοι VETA έχουν εγκατασταθεί σχεδόν σε όλες τις αλυσίδες supermarket και μεμονωμένων καταστημάτων στην χώρα μας και των γειτονικών Βαλκανικών χωρών.

2012, η Veta πιστοποιείται με το περιβαλλοντικό πρότυπο ISO 14000 και OHSAS 18001 (υγεία και ασφάλεια), προκειμένου να ανταποκριθεί στα πρότυπα της Δυτικής Ευρώπης.

2014, αρχίζει η υλοποίηση ενός νέου διετούς επενδυτικού σχεδίου ύψους 8,5εκ. Ευρώ που περιλαμβάνει διευρυμένες εγκαταστάσεις στην βιομηχανική περιοχή των Αχαρνών, και σταδιακή εγκατάσταση νέων υπερσύγχρονων μηχανημάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

2015, ακολουθώντας την επιτυχία των ταμειακών πάγκων, η VETA αναπτύσσει συστήματα ραφιών για την λειτουργική, ασφαλή και αισθητικά άρτια παρουσίαση των προϊόντων στα supermarket ,mini market και καταστήματα λιανικής.

2016, η Veta ολοκληρώνει το επενδυτικό της πρόγραμμα σε μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας ύψους 8,5εκ. Ευρώ, σήμερα η εταιρία διαθέτει 51 cutting-edge CNC μηχανήματα.

2019, η νέα επένδυση ύψους 5εκ. Ευρώ καθιστά την VETA μία από τις μεγαλύτερες ,σε επίπεδο παραγωγικής δυνατότητας, εταιρίες στην ΝΑ Ευρώπη​.